Wat is Kapitein Kort?

Kapitein Kort is een Nederlandse distributeur en adviesbureau, gespecialiseerd in festivalstrategieën voor en filmprogrammering van korte films. Kapitein Kort is in 2016 opgericht door Hidde de Vries. Met het groeiende belang van filmfestivals voor films en hun regisseurs en producenten, probeert Kapitein Kort opkomend talent te helpen door filmfestivalstrategieën te ontwikkelen, inzendingen naar filmfestivals te verzorgen en transport- en informatieverzoeken voor films te organiseren.

Wij geloven in een festivalstrategie die zich richt op het vertonen van korte films aan een internationaal (festival)publiek, aan professionals en aan collega-filmmakers, waardoor de strategie werkt voor de ontwikkeling, de inspiratie en langetermijndoelen van de filmmaker of producent. Hierdoor werken we veel met studentenfilms of filmmakers die hun eerste, tweede of derde korte film maken. 

Onze films zijn gedurfd, jong en proberen genres te combineren. We zijn gespecialiseerd in korte fictie voor een jonger publiek, maar werken ook graag met vrouwelijke filmmakers, meer gefictionaliseerde documentaires, studentenfilms en films met een LGBTQ+-thema. Korte films die de status quo uitdagen en een nieuw perspectief geven op de wereld waarin we leven.

Benieuwd naar onze films of zoek je hulp bij het verspreiden van je (korte) film? Aarzel dan niet om eens contact met ons op te nemen