NFM 2016

Noordelijke Film Meeting 2016, een industriedag voor jonge filmmakers uit Noord-Nederland.

Client: Noordelijk Film Festival
Date: November 11, 2016
Services: organisatie, samenstelling programma, begeleiding gasten, bereiken doelgroep,
:

Info

 

Een leerzame dag voor (beginnende) Noordelijke filmmakers in samenwerking met Stichting Beeldlijn en het Noordelijk Film Festival.

In samenwerking met Stichting Beeldlijn en het Noordelijk Film Festival heb ik op 11 november 2016 een industrie-dag voor Noordelijke filmmakers (en andere geïnteresseerden) op het festival georganiseerd

Gevestigde filmmakers en andere filmprofessionals werden uitgenodigd voor inspirerende verhalen en leuke workshops. Er kwamen ongeveer 40 belangstellenden op af.

Programma
Het programma bestond uit sprekers, panelgesprekken en presentaties. Er was een workshop over crowdfunding van CineCrowd en je kon één-op-één met hen afspreken om je eigen filmplan voor te leggen. Daarnaast was er een panelgesprek over financiering van films. Matthias Sdun, filmmaker en videojournalist uit Noord- Duitsland (of eigenlijk Oost-Friesland) vertelde over het mysterieuze ‘cross-medial storytelling’ project Lostfriesland, dat in 2017 gelanceerd wordt. De Macedonische schrijver en filmmaker Marija Makeska verblijft momenteel acht weken in Friesland in het kader van het project ‘Oare Wurden’ van Tresoar. Zij presenteerde haar werk en vertelde over haar ervaringen in Friesland. Documentairemaker Piet Hein van der Hoek kwam vertellen over zijn work-in-progress film De Stille Beving, de jonge filmmakers van collectief Natte Haring Max Lunter en Wessel de Vries werden geïnterviewd over de scriptontwikkeling van hun laatste film.

Website