Keep an EYE Filmacademie Festival 2017

Keep an EYE Filmacademie festival. Ontwikkeling van een magazine, een commercial en portretfoto's ter promotie van het festival.

Client: Nederlandse Filmacademie
Date: June 18, 2017
Services: Ontwikkeling magazine, commercial en serie portretfoto's
:

Info

 

Lichting 2017 van de Nederlandse Filmacademie studeert af tijdens de zevende editie van het Keep an Eye Filmacademie Festival.

Van 23 juni t/m 1 juli 2017 presenteerden de studenten van de Nederlandse Filmacademie hun afstudeerwerk tijdens het Keep an Eye Filmacademie Festival.

Voor het festival was ik betrokken bij het samenstellen van het bachelor-magazine, de creative direction van de portretfoto’s en de ontwikkeling en productie van de commercial die voorafgaand aan het festival vertoond werd in bioscopen.

Van dinsdag 27 juni t/m zaterdag 1 juli vonden de premières en openbare vertoningen plaats van de documentaires, korte speelfilms en commercials die gerealiseerd zijn door de bachelorstudenten.  Ook was er een presentatie van de afstudeerrichting Interactieve media/Visual effects en een ochtend over coproduceren.

Festivalpartner was de Keep an Eye Foundation.

Bachelormagazine

In het bachelormagazine was informatie te vinden over alle afstudeerprojecten. Daarnaast hebben we ervoor gekozen om enkele studenten uit te lichten met interviews. Dit waren studenten die naast de projecten op de Filmacademie bijzondere projecten daarbuiten hadden gerealiseerd en daarvoor wat extra in het zonnetje mochten worden gezet. Er waren interviews over een internationale co-productie, een vrijwilligersproject in Guatemala en een student met een bijzonder talent voor het maken van maskers. De vormgeving is gedaan door het ontwerpbureau Dog and Pony

Fotografie

Voor de fotografie hebben we in samenwerking met fotograaf Martijn de Vos gekozen voor zwart-wit fotografie om een eenheid te creëren binnen de lichting. Daarnaast was een groot deel van de vormgeving in het magazine ook zwart-wit, waardoor dit meer aansloot. Door te werken in een studiosetting met natuurlijk licht hebben we een eenheid gecreëerd, waar ruimte was voor een persoonlijke noot door middel van kleding en pose.

Commercial

Ter promotie van het festival heb ik een commercial gemaakt van 45 seconden onder regie van Zara Dwinger genaamd ‘Een vlucht uit de realiteit’. In de commercial spreken we de liefhebbers van cinema aan en nodigen we ze uit om bijzondere films te komen kijken tijdens het festival. De commercial is vervreemdend en is een soort kruising tussen TellSell en een David Lynch film. Hierdoor werkte de film zowel op internet als in de bioscoop. Online werd de commercial bijna 10.000 keer bekeken.

Website

 

 

 

Commercial Keep an EYE Filmacademie Festival